Скулпторът Петко Караколев – откличен с Наградата на Кмета на Пловдив /снимки /

07 Дек 2022 14:06

 

По традиция през декември Дружеството на пловдивските художници откри голяма коледна изложба на свои членове и раздаде годишните си награди в пет категории.
Най-престижната от тях е Наградата на Кмета на Пловдив, която тази година журито от художници и представител на Общината присъди на скулптора Петко Караколев. В категория „Живопис“ наградата отиде при Ваня Итинова, сред графиците с приз е Светлана Желязкова, а в раздел „Скулптура“ - Атанас Колев. Сред номинираните в категория „Млад автор“ е отличен Илиян Иванов. Не се присъди награда в категирия „N форми“.
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева откриха изложбата и връчиха наградите в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32. Сред официалните гости на откриването беше председателят на Общински съвет - Пловдив Александър Държиков.
Дружеството изпраща 2022 г. с представителна изложба от 143 творби на 88 от своите членове. Тя може да се разгледа до 31 декември. Входът е безплатен.

Main Menu