Откриват нов Туристическо информационен център утре

07 Ян 2019 16:40

Пловдив е в трескаво очакване на голямото откриване на Пловдив - Европейска столица на културата. Туристите, които се очаква да посетят града през цялата 2019 г. – българи и чужденци, са един от основните приоритети в работата на Общински институт „Старинен Пловдив”, занимаващ се с развитието и предоставянето на услуги в сферата на туризма в древния ни град.

Доказателство за това е предстоящото откриване на нов Туристически информационен център, позициониран в близост до Източната порта, в подножието на Стария град на ул. „Цанко Лавренов” №11.

Утре, 8 януари, в 11:00 ч. заместник- кметът по култура и туризъм на Община Пловдив инж. Александър Държиков ще даде „зелена светлина“ на новата придобивка.

В Туристическия информационен център, посетителите ще могат да закупуват сувенири, пътеводители, луксозни печатни издания и книги за Пловдив, билети за музейни обекти, да получават полезна информация и карти, както и логистика за достъп до всички услуги, които градът ни предоставя като възможности за туризъм.

Стремежът на екипа на ОИ „Старинен Пловдив“ е да е в услуга на гостите и жителите на Пловдив, както и да бъде адекватно реагиращ на туристическия поток и на съвременните изисквания в туристическия бранш.

 

Main Menu