Силви Вартан за ЕСК 2019: Пловдив е много красив и изпълнен с чар, а е и един от най-старите градове в Европа

11 Ян 2019 12:54

Обичаната френска певица с български корени Силви Вартан изпрати видеопослание за Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Чрез негово превъзходителство Ангел Чолаков - Извънреден и пълномощен посланик на България във Френската република, изпълнителката се свърза с председателя на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“ и кмет на града Иван Тотев.

 

В обръщението Вартан казва:

„С огромна гордост научих, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Напълно заслужено, между впрочем, защото градът е много красив и изпълнен с чар. Освен това е един от най-старите градове в Европа, в който културата и историята се преплитат от векове. Пресича го най-дългата река на Балканския полуостров, вашата река, моята река – Марица, която за всички нас е символ на свободата“.

Силви Вартан допълва още, че се е запознала с всички дейности от програмата за следващите месеци и признава, че е впечатлена.

„Днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези съкровища. Желая ви добра и щастлива година, изпълнена с успехи! И се надявам да се видим скоро в нашия любим Пловдив“, завършва певицата.

Видеото можете да гледате тук: https://bit.ly/2Cdfaez

Main Menu