Медея победи дъжда в Пловдив, Античният театър пълен до краен предел /снимки/

30 Юни 2019 12:18

Дъждът не попречи на екипа от 60 артисти, студенти и деца да изиграят до край спектакъла на Античния

Дъждът и бурята не попречиха на хилядите зрители на спектакъла „Медея“ да му се насладят отново след 40 години прекъсване. Древногръцката трагедия на Еврипид прикова вниманието на жители и гости на „Пловдив - Европейската столица на културата 2019“

Въпреки климатичната обстановка екипът от близо 60 артисти, деца и студенти на Нов български университет изигра представлението до край пред пълния Античен театър.

В публиката беше и актрисата Цветана Манева, изиграла Медея преди 40 години на същата сцена. „В крайна сметка се сбъдна това, което искахме. Показахме миналото и настоящето, перспективите за бъдещето на театъра, на нас. Това беше най-тежкият ден в живота ми“, сподели доц. Снежина Петрова на специална среща с журналисти и граждани часове след спектакъла. И разясни: „И да съм имала моменти на колебания, след като ми се обади Хриси от „Столипиново“, че всички деца пътуват към Античния театър, бях вече убедена, че трябва да изиграем представлението“. В срещата се включиха и доброволци от фондация „Пловдив 2019“, с чиято помощ беше реализиран спектакъла.

Актрисата отправи апел за помощ към всички, които биха могли да покрият щетите върху техниката след поройния дъжд.

Екипът реши да направи специален жест към всички, закупили билети за представлението в Пловдив. Те ще получат специален достъп до линк с пълния запис на спектакъла в Античен театър, тъй като това ще остане единственото представление на тази сцена.

Снежина Петрова и екипът й обещаха, че до есента ще съберат сили и смелост, за да изиграят „Медея“ поне още веднъж. Това ще се случи в театър „Азарян“ в НДК в София през октомври.

Спектакълът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет, Гьоте институт – България, СП „Култура“ и НФ „Култура“.

Main Menu