Изложбата на прайдове на ГЛАС: ВМРО с протест пред СКЛАД, вътре откриват с локум, боза и айрян /снимки + видео/

04 Юли 2019 19:33

Членове на ВМРО начело с депутата Александър Сиди и градския лидер Борислав Инчев организираха символичен протест пред сградата на "СЛАД" минути преди откриването на изложбата на балкански прайдове на фондация ГЛАС. Войводите са обвързаха с ленти "Високо напрежение" и разпънаха плакати "Не преминавай от другата страна". Гражданският протест стана 20 минути преди откриването на изложбата "Балканска гордост", която предизвика много противоречиви мнения в Пловдив. Войводите преди време поискаха тя да бъде спряна и парите да бъдат върнати за нея. 

Скандалната изложбата с фотографии беше открита в 18.30 часа, а гостите бяха почерпени с боза, айрян и локум.

Проектът поставя във фокус човешките права и борбата за равноправие, като търси съвременен прочит на балканските традиции в контекста на глобалното общество и дигитализираното ни съвремие.

С изложба, публична дискусия и музикално събитие „Балканска гордост“ представя фотографии и аудио-визуални инсталации от прайд шествията в големите балкански градове, включително София.

Проектът оспорва стереотипи, но и търси диалога между различни социални, възрастови и етнически групи за подобряване на градската култура и разширяване на обществените хоризонти. Участие в него взимат и организатори на прайд шествия в Солун, Белград и Букурещ.

Main Menu