Печат на тази страница

Пловдив 2019: „Опиянение и гняв“ в Пловдив Европейска столица на културата

28 Ное 2019 12:56

Спектакълът "Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер” ще гостува в Драматичен театър Пловдив на 30 ноември от 17:00 и 20:00 часа в рамките на Пловдив -Европейска столица на културата. Зрителите ще имат възможност да се потопят в едно персонално театрално преживяване, което се реализира от наградения с престижната немска театрална награда "Георг Табори" колектив ЛИГНА.
В "Опиянение и гняв. Изследвания върху авторитарния характер" екипът проучва в какво се състои привлекателността на крайните и радикалните общности. Артистите се занимават с логиката на исторически събития, теории и анализи, и пресъздават съвременни процеси, като превръщат публиката в главно действащо лице. Зрителите ще имат възможност да се потопят в едно персонално театрално преживяване, водени от гласовете на: Владимир Пенев, Лина Златева, Костадин Чанев, Нейтън Купър, Пьотр Кшемински и Стефан А. Щерев.

Вече за трети път ЛИГНА се отзовават на поканата на българския артист Стефан А. Щерев за сътрудничество. Досега съвместно с композитора Емилиян Гацов-Елби, те са създали "Тайно радио" и "Нонумент", театралният проект, с който качиха на връх Бузлуджа над двеста души това лято и провокираха зрителите с темата за губещия смисъл мону/нонумент. След фестивалите във Франкфурт, София, Прага, Хамбург, Дюселдорф, Касел, Потсдам и Риека двете изигравания ще са единствени за Пловдив.

С и от LIGNA - Оле Фрам, Михаел Хюнерс, Торстен Михаелсен (продукция, текст, режисура)
Стефан A. Щерев (концепция, режисура, продукция)
Емилиян Гацов (музика)
Превод: Гергана Димитрова
Времетраене: 84 мин.

Представлението е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и гостува с подкрепата на ОФ „Пловдив 2019“, Министерство на Културата и Nationales Performace Netz, Германия.
Билети на касата на театъра и онлайн на epaygo.bg
Към събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1605503919592772/
Повече информация за проекта: https://bit.ly/2KXkk3f

 

Main Menu