Печат на тази страница

Пловдив 2019: От днес стартира обществено обсъждане по Кризисния фонд за подкрепа на независими артисти в Пловдив

23 Апр 2020 15:19

Фондация „Пловдив 2019“ и отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив обявяват, че от днес - 23 април до 27 април 2020 г., включително, стартира обществено обсъждане, свързано с обявения по-рано „Кризисен фонд за подкрепа на независими пловдивски творци и артисти в условията на извънредна ситуация и борбата с вируса COVID-19“. Процедурата по кандидатстване за безвъзмездна финансова помощ от 1000 лв. бе преработена от експерти с цел олекотяване на правилата. 

Информацията е достъпна за прочит на сайта на фондацията www.plovdiv2019.eu, а писмени коментари и предложения по нея се приемат на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 17.00 часа на 27 април.

След обобщаване на информацията, Фондът ще бъде подложен на гласуване от Управителния съвет на Фондацията, след което ще бъде публикуван на страницата на www.plovdiv2019.eu и отворен за кандидатстване.

Комисията, която ще оценява внесените заявления е в състав от 7 човека и включва един юрист, един счетоводител и един представител на отдел „Култура“. Председател ще е Емилия Арабаджиева – дългогодишен директор на НГСЕИ, художник и общественик и членове: Валери Кьорленски от Драматичен театър Пловдив, актьор и администратор с опит, Стоян Терзиев – поет, писател, дългогодишен журналист в Радио Пловдив с ресор „Култура“ и Нели Попова – Коева – директор на НУМТИ „Добрин Петков“.

 

Main Menu