Празници на Стария град стартират с концерт-спектакъл „БЪЛГАРИЙО, АЗ ВСИЧКО ТЕБЕ ДАДОХ!“

10 Сеп 2020 08:54

Екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ е приготвил за пловдивчани и гостите наситена и разнообразна програма в рамките на традиционните Празници на Стария град. Те започват на 14.09. в 18:00 ч. с откриване на документална фотоизложба, в която може да се проследи историята на градината „Цар Симеон“ (експозицията ще бъде позиционирана до фонтана Деметра и ще продължи до 14.10.).

В 19:00 ч. на Античен театър официално ще се постави началото на Празници на Стария град 2020 с тържествения концерт-спектакъл „БЪЛГАРИЙО, АЗ ВСИЧКО ТЕБЕ ДАДОХ!“. В мащабното събитие участват Гвардейски представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев, Хорова капела с диригент Нели Трошева, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Национална гвардейска част, Смесен хор на БНР с диригент Любомира Александрова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ОДК-Пловдив, Фолклорен ансамбъл „Тракия“, със специалното участие на Невена Цонева, Ваня Костова и Боян Михайлов, рецитатори и инструментални солисти.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки и изискването за  лимитиране на публиката входът за откриващото събитие е само с покани. С тях можете да се снабдите в Туристическите информационни центрове на ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 и ул. „Райко Даскалов“ №1 (работно време: от 9:00 до 18:00 ч., без почивен ден).

В следващите дни от празничната седмица екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ залага на образователно-артистични ателиета за подрастващи, спортни занимания на Римски стадион, кино на открито на Небет тепе на 18.09. и 19.09., изложби, концерти, срещи с майсторството на изкусни занаятчии и мн. др. В следобедните часове на 14.09. ще бъдат отворени и разнообразните хранителни зони с вкусове и аромати за малки и големи – на ул. „Тодор Самодумов“ (паркинг на АМТИИ), площада до църквата „Св. св. Константин и Елена“, ул „Съборна“ №22 и Небет тепе. Те ще бъдат отворени в цялата празнична седмица 14-20.09.

Отново заедно с Регионална занаятчийска камара, със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия“, с ОП „Радостни обреди“, с Национален институт за недвижимо културно наследство, с изявените творци на Пловдив и България,  с креативна енергия сме подготвили наситена програма и Ви очакваме в Стария град. Входът за всички събития е свободен, при спазване на противоепидемичните мерки в страната.

Пълната програма на ПРАЗНИЦИ НА СТАРИЯ ГРАД 2020 -http://oldplovdiv.bg/news/487.

Main Menu