Рекорден брой гледания на виртуалния тур на ОИ „Старинен Пловдив”

08 Апр 2021 13:57

Близо 20 000 души са гледали само за пет дни онлайн разходката, която екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ направи в къщата на Степан Хиндлиян. Турът, който се проведе на 3 април 2021 г., беше по повод 52 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив” и беше излъчен от Фейсбук страницата на института.

Инициативата предизвика изключително голям отзвук и десетки коментари. Виртуалната обиколка събира най-много гледания от Пловдив, Асеновград, София, Варна, Кърджали и Бургас, сред зрителите са и Фейсбук потребители от Канада, Великобритания и Белгия.

Зрителските мнения отбелязваха отличното състояние на обекта, който е паметник на културата. Адмирации получи и уредника Мария Колева, която влезе в ролята на виртуален гид.

От екипа споделят, че имат готовност за още изненади, в които да срещат новите технологии и съхраняваното културно наследство.

„Няма активност и усилие, което да не си струва, за да популяризираме магичните места, потайностите и красотите на нашия старинен град по един нов начин“, коментира директорът на ОИ „Старинен Пловдив” Богомил Грозев.

Виртуална разходка къща Хиндлиян

https://www.facebook.com/plovdivoldtown/videos/2950601978596821/

Main Menu