Пъстър събитиен уикенд в Стария град

04 Юни 2021 10:31

 

В съботата и неделята на 5-ти и 6-ти юни Общински институт „Старинен Пловдив” кани на многобройни събития с вход свободен.
Утрата, и на двата почивни дни, ще стартират с музикално дефиле на Детски духов оркестър „Джуниър бенд”- Велико Търново. Те са познати от формата „България търси талант” и от турнето на Графа. В последните години те се превърнаха в запазена марка и на събитията, които организира Сдружение „Духовно огледало” в Стария град. За поредна година сдружението гостува с открита сцена на млади таланти и творчески ателиета на открито. Къде? В двора на Къщата на д-р Стоян Чомаков - постоянна експозиция Златю Бояджиев (двор) и ул. „Съборна”.
Безплатни творчески работилници в Балабановата къща започват в 11:00 ч. под вещото ръководство на експертите от Национален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Темата е стенописи. Всички материали са осигурени, ще има и много изненади.
В Къщата на Верен Стамболян пък от 09:00 часа започват демонстрациите за ръчно изработване на стъкло и декорации с майстор Иван Станев и Снежана Станева.
Само на 6-ти юни с начало 11:30 ч., на площада през църквата „Св. св. Константин и Елена”, започва „Училище по магия и вълшебства” с илюзиониста Боби шоу и приятели.
„Качете се на пъстрата ни въртележка от събития! Подарете на детето си усмивки, познание и незабравими моменти с Празник на детето в Стария град 2021-ва година!”. – канят организаторите.
Всички прояви се реализират при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

Main Menu