Мъжът мисли за секс, дори когато е гладен

14 Май 2020 16:02

Въпреки така известната поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха му, учени са установили, че силният пол е склонен да мисли за секс дори и когато е гладен, като специални неврони отговарят именно за потискането на мисленето за храна. За разлика от мъжете обаче нежният пол няма такива неутрони, което означава, че за жените сексът няма как да повлияе на глада при жената, пише британският в. „Телеграф“.

Засега изследвания са били направени само върху нематодни червеи, но според изследователите от Лондонския университетски колеж подобен механизъм действа и в човешката глава. Откритието е и поредното доказателство за това, че мозъците на мъжете и жените имат редица различия.

„Въпреки че не сме подложили на подобни изследвания човешкия мозък, възможно е мъжкият мозък да има видове неврони, които женският няма и обратно. Това може да промени начина, по който двата пола възприемат света и техните приоритети в поведението“, каза съавторът на изследването проф. Скот Емънс от медицинския колеж „Алберт Айнщайн“.

 

Новооткритите неврони в мъжкия мозък са наречени МСМ или мистериозни клетки в мъжа./ fakti.bg

Main Menu