Колеги и политици защитиха медицинската сестра с прозрачния костюм

23 Май 2020 09:11

Руски и британски медии разкриха името на медицинската сестра от областната болница в Тула, която получи дисциплинарно наказание, защото е работила в инфекциозното отделение само по бански и в прозрачен защитен костюм.

23-годишната красавица, която стана най-известната руска медицинска сестра в света, се казва Надежда Жукова. Тя е завършила Рязанския медински университет.

Неочаквано обаче Жукова е излязла в отпуск, съобщава местната преса в Тула, предаде offnews.bg.

Регионалният отдел на министерството на здравеопазването наложи на сестрата дисциплинарно наказание - забележка за неспазване на изискванията за медицинско облекло, а с персонала на болницата беше проведена "разяснителна беседа".

Същевременно Надежда Жукова получи публична защита от свои колеги и от политици. Губернаторът на Тулска област й е благодарил "за самоотвержената работа".

Смятам, че има някакво нарушение на етиката и нарушение на нормите за носене на защитно облекло, така се е облякла тогава, направили са й забележка. И толкова. Не бива да има разправа срещу момичето, заяви сенаторът и член на комисията по социална политика на горната камара на руския парламент Владимир Круглъй.

 

Изпълнителният директор на Асоциацията на медицинските сестри в Русия Валери Самойленко също защити 23-годишнaта Надежда.

Нека тези, които коментират, вместо да обиждат едно нещастно момиче, да влязат поне веднъж в защитената зона на болницата в такъв костюм. И ще разберат какво е хипоксия. Нека да разберат какво е да излезеш навън и да се държиш за стената, за да не изгубиш съзнание, а после да коментират кое е етично и кое - не. Направила е така не за да си върти дупето пред пациентите, а за да не умре там. Когато при нас в Санкт Петербург е +8, носим пижами под защитния костюм. Когато стане +25, ще изглеждаме по същия начин като нея, каза Валерий Самойленко.

 

Main Menu