Най-големите заблуди в секса

22 Юли 2020 14:32

 

Всеки ден четем и слушаме за различни заблуди в секса. Объркващи, неверни, дори фалшиви. Затова решихме да разконспирираме някои от най-големите митове.

Заблуда 1. Размерът на обувките е свързан с този на пениса

Истината е, че няма никаква връзка между двете. И за да ви шокираме още повече, ще ви кажем, че размерът на мъжкото достойнство няма нищо общо и с този на ръцете. Шок, нали?

Заблуда 2. Носенето на чорапи убива страстта

Различни психолози от години изследват този феномен. Според тях, шансът да получите оргазъм няма нищо общо с носенето на чорапи. Дори напротив, те доказват, че ако по време на секс ви докоснат студените стъпала на вашия партньор, е много по-голям шансът да загубите всякакво желание за секс.

Заблуда 3. Сексът води до отслабване

За да отслабнете от секс, трябва да го правите поне 40 пъти на ден. Еднократният сексуален акт изгаря около 80 калории, което се равнява на 10 минути бавно ходене.

 

Заблуда 4. Презервативите намаляват удоволствието

Това е една от най-големите заблуди в секса. Реално обаче, ако един мъж знае как точно да действа, то един презерватив със сигурност няма да го спре да ви докара оргазъм.

Заблуда 5. Оралният секс е напълно безопасен

Това не е така. От орален секс може да си доведете: херпес, хламидия, сифилис, гонорея и още куп неприятни болести. Правете само безопасен секс, само с партньори, на които се доверявате.

Заблуда 6. Не може да забременеете от секс в басейн

Това е спорна заблуда. Според много мнения, особено в женски форуми, топлата вода действа като естествено противозачатъчно. Това не е точно така. Наистина, басейните и джакузитата биха забавили сперматозоидите, но не биха ги унищожили напълно.

Каквото и да ви казват, не забравяйте, че сексът е игра за двойки и правилата се пишат индивидуално./iWoman.bg

Main Menu