bTV назначава нови главни редактори на две от подразделенията в нюзрума

22 Ян 2021 11:29



bTV повишава продуценти с дългогодишен опит на позиции главен редактор на две от подразделенията на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“. След напускането на Гена Трайкова, отличеният с много награди продуцент на bTV - Веселина Петракиева, поема поста главен редактор на bTV Новините. Искра Владимирова, която е дългогодишен изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, заема мястото на Валя Гиздарска като главен редактор на актуалните предавания.

“Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната. Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип”, коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.
Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на bTV работи в продължение на близо 10 години, от 2010 г. Тя е четирикратен носител на наградата „Продуцент на годината“ от създаването на годишните награди, връчвани от екипа на нюзрума на bTV. Преди това тя трупа опит в ТВ журналистиката в БНТ, Нова ТВ, Re:TV и PRO.BG. Веселина Петракиева започва кариерата си в Дарик радио, където е била репортер, редактор и водещ на най-емблематичните радиопредавания, както и зам.-главен редактор на медията. Тя е магистър по журналистика и трудова и организационна психология. Има специализации в Дания, Холандия и САЩ. Съавтор е на книгата „Думите“, издадена през 2008 г.
Искра Владимирова създава един от най-успешните екипи в телевизията, като отговаря и за десетки извънредни телевизионни продукции, специални студиа на bTV, както и за реализирането на предизборни тв дебати, дискусии и изнесени предавания от различни градове в страната. Тя е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 година и под нейно ръководство сутрешният блок на bTV затвърждава водещата си позиция по отношение на доверие и въздействие сред зрителите. В допълнение към новата си позиция Искра Владимирова ще продължи и с настоящата си роля в „Тази сутрин“. Тя се присъединява към bTV през 2009 г. като главен редактор на токшоуто „Нека говорят…“. Има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова ТВ и други канали. Дипломира се като магистър по "Публична реч" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" и продължава обучението си с докторантура по политическа риторика и обществени комуникации.

 

Main Menu