Полина Гергушева ще води късните новини на bTV Новините

10 Ян 2022 14:37

Полина Гергушева става водещ на късната емисия на bTV Новините, съобщиха от телевизията. Тя ще редува вечерните ефири с Мария Ванкова.

Полина Гергушева е репортер и светски водещ в нюзрума на bTV. Тя се завръща на екран след 18-месечен отпуск по майчинство. На зрителите е позната от предаването COOLt и от репортажите си в bTV Новините.

„През годините в нюзрума на bTV Поли Гергушева работи в редица ресори и заслужи вниманието на зрителите като репортер, а по-късно и като водещ със социална и лайфстайл насоченост. За нас е важно да развиваме потенциала на лицата ни и след отговорността на майчинството, логична стъпка за Поли е да надгради постигнатото в професионален план. Вярвам, че познавайки в детайл отговорностите на репортера и с опита си на водещ, тя бързо ще се утвърди в новата си роля”, коментира Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

Поли Гергушева се присъединява към редакцията на bTV Новините през 2014 г. като репортер. По-късно става постоянна част и от екипа на „Тази събота и неделя“. През 2019 г. заменя преките включвания и репортажи с предизвикателството на телевизионното студио като водеща на COOLt, където остава до раждането на първородния си син Борис. Завършва „Библиотекознание и библиография” в УНИБИТ, след което учи магистратура по журналистика и медии в СУ „Св. Климент Охридски”.

Main Menu