Печат на тази страница

16-тото издание на Международния ден на жените мотористи (IFRD) наближава!

03 Май 2022 18:27

 

В събота, на 7 май 2022 г., стотици момичета и жени от България за пореден път ще се качат на своите мотоциклети и ще се присъединят към останалите жени - любители на мотоциклети и моторни спортове от цял свят! Тазгодишното мото на Международния ден е „Просто карай“!
Международният ден на жените мотористи се отбелязва в световен мащаб вече 16 години подред. Идеята за него принадлежи на Вики Грей от Канада. Денят на дамите с мотори е признат и от Световната мотоциклетна федерация (FIM).
Участничките споделят общата си страст към моторите и същевременно представят един културен, социален и активен начин на живот, където жените се наслаждават на мотоциклетизма.
Традиционно, празникът стартира от Национален исторически музей, организиран от Сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered България“ за 5-та поредна година.
В събитието ще се включат всички видове мотоциклети: чопъри, спортни, туристически, триколки, горски и извъншосейни. Участничките са от всякакви възрастови групи, каращи по всякакви терени и от цялата страна.
Жените мотористи са мъжки момичета! Но безкрайно красиви и атрактивни, чаровни и усмихнати когато са със своя мотоциклет!
Често те освен да се грижат за своята красота и кариера, са заети да слагат гуми на своите машини, да смазват техните вериги, да подменят акумулатора, да подлепват калника, да сменят маслото и др.
В сърцата на мото дамите гори нестихващ приключенски и авантюристичен пламък, един непокорен дух, който ги кара да свалят кокетните високи токчета, да приберат дългите си коси и скрият красивите си лица, слагайки своята екипировка.
Жените мотористи от Сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered България“ са вдъхновение за много жени! Защото са смели, категорични, принципни и непоклатима общност за взаимопомощ!

Main Menu