България отпадна на първия полуфинал на Евровизия 2022

11 Май 2022 11:33

Нашите представители на тазгодишния песенен конкурс Евровизия - Intelligent Music Project изпълниха песента си Intention! в препълнената зала PalaOlimpico в Торино, но не успяха да впечатлят достатъчно зрители и жури, за да продължат напред към големия финал.

България излeзе под номер 7 на голямата сцена. Нашите момчета не се класираха на големия финал, но класическото им рок изпълнение представи страната ни достойно, както може да се съди от реакциите на публиката по време на песента им.

Сред специалните визуални ефекти, които допринесоха за по-въздействащото изпълнение на песента на нашите момчета, е триметрово "звуково ядро", разположено на сцената, предава Стандарт.


Лоша шега на нашите момчета изигра фактът, че излязоха точно след големите фаворити на вечерта и групата, в която всички са вперили погледи през последните седмици - Калуш от Украйна.

 

Общо 17 страни участваха в първия полуфинал снощи - Албания, Латвия, Литва, Швейцария, Словения, Украйна, България, Нидерландия, Молдова, Португалия, Хърватия, Дания, Австрия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения. Видяхме и част от изпълненията на две страни от голямата петорка - Италия и Франция.

Напред продължават 10 страни, които обаче веднага разбуниха духовете в социалните мрежи: Литва, Швейцария, Украйна, Нидерландия, Молдова, Португалия, Исландия, Гърция, Норвегия, Армения.

България отпадна на първия полуфинал на Евровизия 2022 - 4
Всички очакваха представителката на Албания - Ронела, да продължи на големия финал, като се смяташе, че тя дори ще бъде наредена доста напред и във финалното класиране, но тя също отпадна снощи. Разочаровани фенове щурмуваха социалните мрежи на конкурса с искания за ново преброяване на гласовете.

България отпадна на първия полуфинал на Евровизия 2022 - 5
Почитателите на Intelligent Music Project в България не успяха да гласуват за Рони Ромеро и компания, тъй като според правилата на "Евровизия" аудиторията в съответната държава няма право да гласува за своя представител в конкурса, а може да подкрепи единствено фаворита си сред останалите участници.

Вторият полуфинал на "Евровизия" е в четвъртък от 22.00 ч., а големият финал е в неделя, 15 май.

Main Menu