Иван Чуров е новият шампион в електронното първенство по футбол на България

16 Май 2022 11:57

Иван Чуров (CSK Falcons DrNightWatch) е тазгодишният победител в eFirst League – единственото официално електронно първенство по футбол на България. Шампионът, който игра с отбора на ЦСКА 1948, спечели трофея безапелационно, след като в рамките на 2 дни победи последователно останалите трима финалисти - Димитър Досев (SuperMax) с „Берое“, Петър Камбуров (hxknz) със „Славия“ и Георги Георгиев (jorjewin) с „Царско село“. Така Чуров получи право на участие в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли и взе най-голям дял от наградния фонд на eFirst League, който е в размер на 5000 лева.
Първоначално CSK Falcons DrNightWatch се класира за участие в топ 4 на турнира през Loser Bracket, след като още в първия кръг на турнира отпадна от Winner Bracket, вследствие на загуба по голова разлика от миналогодишния победител в турнира Сезер Сабриев (Sanchez). Изненадваща международна санкция за Sanchez, заради измама и фалшифициране на резултат, обаче принуди организаторите на шампионата да направят спешни корекции във формата на финалите. Така Чуров получи шанс да играе квалификационна серия с Димитър Досев (SuperMax) за влизане през Winner Bracket в топ 4 на първенството и впоследствие спечели този двубой след 2:2 и 2:1. В квалификацията за директно влизане на финала CSK Falcons DrNightWatch не остави никакви шансове на Петър Камбуров (hxknz), побеждавайки го с 1:0 и 6:0. В мача за титлата Иван Чуров надигра и победи (1:1, 3:0) най-добре представящия се състезател през сезона Георги Георгиев (jorjewin).
Финалите бяха излъчвани пряко по Max Sport 1 и канала на платформата за стрийминг Twitch.TV. Провеждането та eFirst League стана възможно благодарение на партньорството между Български футболен съюз и компаниите „Спортс Мениджмънт България“ и „Кий Ивентс енд Комуникейшън“.

Main Menu