Михалис Хаджиянис: Лесно е да пееш хитове, но трудно е да останеш в сърцата на хората

03 Юли 2024 19:26
Михалис Хаджиянис: Лесно е да пееш хитове, но трудно е да останеш в сърцата на хората Михалис Хаджиянис: Лесно е да пееш хитове, но трудно е да останеш в сърцата на хората

 

Гръцката суперзвезда излиза на сцената на Античен театър на 8 юли

Той е най-успешният изпълнител в южната ни съседка за първото десетилетие на 21-и век. Хитовете му достигат милиони гледания в YouTube, а продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия. Михалис Хаджиянис гостува на сцената на Античен театър на 8 юли.

Коя е любимата Ви песен, която сте писал някога? И защо?
Не е лесно, когато си композитор, да посочиш любимата си песен! Мога да кажа, че любима ми е «О Βυθός», защото крие чувства от друга епоха, които остават завинаги в мен.

Как развихте своя собствен стил и характерното си звучене?
С четене, учене, много обич към ближните и разбиране за случващото се в обществото.

Кой музиканти или стилове най-силно са Ви повлияли?
Влиянията ми бяха първо от гръцки звуци у дома, но бавно в юношеството много слушах Питър Гейбриъл, Джордж Майкъл, Dire Straits.
Аз съм късметлия, защото съм се срещал и съм работил с важни личности. Създадох връзки за цял живот, които се развиха в приятелства, основани на уважение и любов. Личности като Йоргос Даларас, Димитра Галани, Мимис Плесас и др. са неразделна част от живота ми, които ме възпитаха и подкрепиха в първите ми музикални стъпки.

С какво най-много се гордеете в своята кариера?
Че се развивах и успявах да преодолея всяка трудност. Защото успехът няма стойност, ако човек не се сблъсква с провали и трудности. Това е постоянна борба да станем по-добри артисти, но и преди всичко по-добри хора.

Кое е било най-голямото предизвикателство в кариерата Ви?
Да мога да поддържам любовта към света и връзките на взаимно уважение с моите колеги. Това изисква много работа, търпение и постоянство. Много пъти съм си мислил колко лесно е да пееш хитове, но и колко трудно е да останат в сърцата на публиката. Да докосва много поколения – хора на моята възраст, но също и по-младите и всеки път много се радвам да го видя с очите си. Това очаквам да преживея и с вас.

https://www.youtube.com/watch?v=1Y3h-3ka4bo

Какъв съвет бихте дали на начинаещите музиканти?
Не се разочаровайте! Трябва да се учат от грешките, да се стремят постоянно към най-доброто и да напредват стъпка по стъпка към целта, която не е нищо друго освен музиката, която ще оставят след себе си.

 Какво ти харесва в това да си музикант?
Обичам да експериментирам с различни музикални тенденции, да живея в неизследвана територия, да започвам от нулата. Да мога да изразявам случващото се около нас. В този контекст – пуснах нови 9 песни във всички дигитални платформи, които ще представя в турнето си през цялото лято. Надявам се да ги заобичате колкото ги обичам и аз.

Как изглежда процесът на създаване на една песен?
Няма рецепта, но има онзи вълшебен момент на вдъхновение, който може да се случи навсякъде….дори когато спиш. Да станеш и да пишеш – това е велико!

 С България Ви свързва събитие от 1999г. Какви са спомените Ви от тогава?
Като тийнейдър бях със семейството си на почивка в България и беше страхотно. По-късно, през 1999, се озовах отново във вашата страна вече като артист и тогава усетих вълна от любов, която ме заля.
Никога няма да забравя любовта, която ми показа вашата публика с песента De Fevgo, която стана хит в България. Чакам отново да я изпеем заедно. За втори път ще се срещнем и на Античния театър, който много харесвам. Подготвил съм концерт с много музикални изненади Очаквам ви на 8 юли!
Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли, Античен театър, Пловдив. Последни билети се продават в мрежата на Ивентим.