Горанов е категоричен, че няма да се променят данъците

26 Юни 2019 17:48

Финансовият министър Владислав Горанов прогнозира по-висок ръст на икономиката от прогнозните резултати. В изявлението си пред участниците в Пловдивския икономически форум той отново заяви, че данъците няма да се променят, предаде БНР.

Борбата със сивата икономика остава приоритет, каза Горанов. Той се позова на сезонно неизгладените данни от първото тримесечие, които показват 4,8 на сто растеж. България е използвала силното си председателство на Европейския съюз, за да постави един важен приоритет - присъединяването към механизма ERM и от там, като следствие - към Еврозоната.

"Съвсем обозримо и никога не е имало по-добър момент, с по-голямо доверие - и политическо, и икономическо, от страна на нашите западни партньори към перспективата България да влезе в по-близкия кръг на европейска интеграция. Надявам се първата стъпка към това - влизането в механизма ERM, да стане до края на годината и то преди нейния край".

Според Горанов бързата интеграция на Западните Балкани е приоритет, но това не може да стане преди двете държави да си свършат задачите. Прибързването няма да е от полза за тях, каза финансовият министър по повод евентуалното насрочване на дата за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз на Северна Македония и Албания.

Main Menu