Експерти дискутират в Пловдив промените в Общата селскостопанска политика след 2020 г.

05 Ное 2019 11:56

 

Какви основни регламенти и законодателни предложения относно Общата селскостопанска политика (ОСП) ще бъдат приети през 2020 г.? Как ще се отразят евентуалните промени в регулациите върху бъдещето на селските райони в ЕС и в частност – в България? Тези и още належащи въпроси ще обсъдят представители на сектора и експерти на 18 ноември в хотел Империал Пловдив. Акцент по време на събитието Клуб Investor „Агробизнес 2020“ ще бъде поставен върху това какви политики ще въведе новата Европейска комисия в сектор земеделие. Дискусията е насочена към представители на сектора, държавни и финансиращи институции, браншови организации, компании, консултанти и анализатори.

Събитието ще открие Вeргиния Кръстева, заместник-министър на земеделието, храните и горите. Непосредствено след това ще бъдат представени основни елементи от реформата на ОСП - стратегически план, преглед на новите директни плащания и бъдещето на селските райони. Темата ще коментират експертите Силвия Резеши (отдел „Директни плащания“) и Елисавета Върбанова (Правен отдел) в Главна дирекция АГРИ на Европейската комисия.

Координацията между програмите за регионално развитие и селска програма ще бъде основен акцент в презентация на Калоян Костадинов, директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони”, ДФ „Земеделие“.

Събитието ще продължи с дискусия, посветена на промените в ОСП след 2020 г. Какво показва SWOT-анализът за ефекта от европейското подпомагане на българското земеделие през двата програмни периода? Как ще се отразят на България промените в ОСП след 2020 г. и кои са възможностите и предизвикателствата пред страната ни? В дискусията ще се включат Албена Симеонова, председател на Българска асоциация „Биопродукти“, Петър Петров, председател на Национална асоциация на младите фермери в България, Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион и Костадин Костадинов, председател на НАЗ.
Клуб Investor „Агробизнес 2020“ ще завърши с дискусия, посветена на дигитализацията и иновациите в земеделието.

Main Menu