Двамата роми, които тръгнаха да обират фермата в Болярино, остават в ареста

16 Май 2019 15:52

 

Районен съд-Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо А. Г. и А. И., привлечени като обвиняеми за опит за кражба от ферма край с. Болярино, област Пловдив.

Съдът намери, че са налице всички предпоставки, изисквани от закона за вземане на най-тежката мярка задържане под стража по отношение и на двамата обвиняеми.

А. И. е привлечен като обвиняем за опит за кражба, извършена при условията на повторност, наказуема от НК с наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години. А. Г. е привлечен като обвиняем за опит за кражба, извършена в условията на опасен рецидив, която се наказва от НК с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Обоснованото предположение, че двамата са извършили опита за кражба съдът изведе от показанията на свидетеля очевидец и пострадало лице Д. К. , като те се подкрепят и от показанията на друга свидетелка и данните от протокола за оглед на местопрестъплението. Защитната версия на обвиняемите, че не са искали да крадат крави, а люцерна, съдът не кредитира, като счете, че се оборва от показанията на разпитания по делото полицейски служител и от приложения по делото снимков материал към протокола за оглед. Реалната опасност за извършване на престъпление по отношение и на двамата обвиняеми съдът изведе от богатата им предходна съдимост за престъпления против собствеността.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 23-и май от 15,30 часа.

Main Menu