Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо убиеца на рейнджърката от Сопот

11 Окт 2019 10:58

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.К., на 43 г., за това, че на 29 ноември 2018 г., в землището на гр. Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил другиго – 40-годишната Д.С., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. 6 пр. 3 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс.

Пострадалата Д.С. и обвиняемият С.К. се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – във военно поделение в гр. Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно С.К. отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в гр. Сопот. През 2018 г. пострадалата и С.К. се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Д.С. във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж. В средата на ноември 2018 г. пострадалата споделила на С.К., че лекият й автомобил, марка „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност да я ремонтира. Д.С. му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателя се повредили и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонта ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., обвиняемият се свързал с Д.С. и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Д.С. отишла в обитаваната от С.К. едноетажна къща в землището на гр. Сопот. Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини. Двамата се скарали по този повод, като по време на скандала обвиняемият нанесъл удар в областта на лицето на Д.С., започнал да я души с ръце и я притиснал в областта на гръдния кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, С.К. поставил тялото на Д.С. в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне. Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната смърт на Д.С. вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия С.К и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на Д.С.

По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият С.К. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Main Menu