Полицейска операция в Труд

15 Ян 2020 08:38

Две бързи производства образуваха полицейските служители от Труд след проведената полицейска акция по линия "Пътен контрол".

Нарушителите били установени от униформените в рамките на проведена специализирана операция на територията на районното управление. В хода на извършени проверки по пътищата, пробите за употреба на опиати направени на 40 г мъж от Казанлък управлявал лек автомобил Пежо и 34 годишен водач на Хонда отчели положителен резултат. Регистрационните табели на автомобилите са свалени, а двамата мъжете са прекарали нощта в полицейския арест.

Установен е 16 годишен, неправоспособен водач от село Строево , управлявал автомобил без книжка. В рамките на проведената акция са проверени 162 МПС и 107 автомобила. Глоби са съставени на 59 водача, а съставените АУАН са 15. За неправилно изпреварване са санкционирани 6 от водачите. 8 от автомобилите са били без документи за извършен годишен технически преглед. Полицейските служители от районното управление са санкзионилали 34 от водачите за различни нарушения по Закона за движение по пътищата- шофиране без включени светлини, нарушения на пътна маркировка и неспазване на знаци. 5- ма проверените пътниците не са носили в себе си документи за самоличност и са санкционирани затова нарушение по Закона за българските документи за самоличност с глоби от 50 лв.

Main Menu