Двама шофьори се опитаха да подкупят полицаи и се озоваха в ареста

02 Фев 2020 14:30

Двама шофьори в Пловдивско са се опитали да предложат подкупи на полицаите при проверка на пътя, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Водачите - от Пловдив и Асеновград, нарушили Закона за движение по пътищата и се опитали да избегнат санкция, като подхвърлили пари на униформените. Те са арестувани, уточниха от полицията.

23-ма души са задържани в рамките на масираната акция на полицията в Пловдивско, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура Пловдив през последните 36 часа. Образувани са и 38 досъдебни производства, от които две бързи. Проверени са били 2 011 моторни превозни средства и 2 633 водачи в областта.

 

Съставени са 179 акта, наложени са 201 глоби с фиш на нарушителите. При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са шофирали под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души апаратът е отчел под 1.2 промила. Един от шофьорите е бил с 1,84 на хиляда алкохол в кръвта, той е засечен в Хисаря, където са спипани най-много пияни шофьори - петима, както и един дрогиран. Общо 6 са задържаните дрогирани зад волана.

74 от проверените водачи са шофирали без обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. 10 коли са били без "Гражданска отговорност", а 49 от проверените лица са били с нередовни документи. 21 са констатираните нарушения, свързани с неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка. Санкционирани за други нарушения по Закона за движение по пътищата са 203 от проверените водачи.

Main Menu