Печат на тази страница

Полицаи откриха хасковски тираджии под карантина в област Пловдив

27 Мар 2020 12:36

Районна прокуратура - Хасково наблюдава три досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина. Първият случай е на двама международни шофьори, които при влизане в България, получили предписани за спазване на задължителна карантина, съответно от четири дни за първия и пет дни за втория.

При извършена проверка от полицейски служители било установено, че те не останали на адресите си в село в обл. Хасково, а заминали за село в област Пловдив, за да вземат други камиони, с които на 27 март 2020 г. отново да заминат за чужбина. Двамата са предупредени от полицаите да спазват карантината и върнати обратно в домовете им

Следващият случай е срещу 23-годишен мъж, който се върнал от Англия, като му била издадено предписание за 14-дневна карантина на адрес в гр. Хасково. Той напуснал жилището и отишъл в дома на жената, с която живеел на семейни начала. Полицаите са го предупредили да спазва предписанията за срока на карантината.

От Прокуратурата припомнят, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години "лишаване от свобода" и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu