Печат на тази страница

4 години затвор за 48-годишен мъж, който откраднал мобилен телефон и златен пръстен от дете

02 Юли 2020 11:42

 

 

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А. Ч., на 48 г., за това, че на 12.07.2019 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив – извършил е престъплението след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, противозаконно е присвоил чужди движими вещи, които е владеел – мобилен телефон „Айфон“, на стойност 150 лв., и златен пръстен /14 карата/, на стойност 227 лв., всички вещи на обща стойност 377 лв., собственост на 6-годишно момче – престъпление по чл. 206, ал. 3, пр. II вр. ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на А.Ч. наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

На 12 юли 2019 г., в гр. Пловдив, към 12 часа, на една от автогарите, пристигнало пострадалото 6-годишно момче. То било заедно с родителите си и другите им две деца. Петимата отишли в закусвалнята, за да си купят храна. През това време А.Ч. обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра. До тях се приближил А.Ч. Той видял, че пострадалото момче държи мобилен телефон „Айфон“ и на ръката си има златен пръстен - 14 карата, с емблема на БМВ, подарък от родителите. А.Ч. заблудил детето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него. Момчето тръгнало. А.Ч. не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това се установили на близкия паркинг. Там А.Ч. поискал от пострадалото дете телефона и пръстена, като заявил, че само ще ги разгледа и след това ще ги върне и заведе при баща му. Момчето ги предало. Щом ги получил, А.Ч. прескочил оградата на паркинга и се отправил в неизвестна посока.

На 16 юли 2019 г. А.Ч. е бил установен и задържан от органите на МВР в гр. Гоце Делчев във връзка с друго престъпление - извършен грабеж. В него е намерен мобилния телефон на детето, пръстенът не е бил открит. Обвиняемият А. Ч. е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март 2019 г. след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.

Main Menu