Печат на тази страница

Арестувани след операци срещу битовата престъпност в Труд

29 Юли 2020 15:30

При спецоперация срещу битовата престъпност на територията на РУ Труд са задържани петима мъже и една жена.

В хода на работата, свързана с обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на престъпността под прокурорско наблюдение са образувани две бързи и едно досъдебно производство, както и шест проверки.

От имот в село Царимир, обитаван от 56 годишен мъж са иззети близо 300 броя боеприпаси, като част от тях са незаконно притежавани. Служители на райноното управление са извършили проверка в дома на друг 55 годишен жител на населеното място, където открили безакцизен тютюн. Тютюн и саморъчно свити цигари са открити и иззети и от жилищата на жена от село Труд ето и на 51 годишен жител на Строево. При обиск от къща в същото село служители на криминална полиция попаднали на 51 годишен иманяр, в имота на който открили старинни монети от различен тип, накити и иманярска карта.
Участие в акцията, проведена на територията на селата Царимир, Строево и Труд, са взели служители на районното управление, секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“ към ОД МВР Пловдив. Проверени са 107 лица и 74 моторни превозни средства. Съставени са 18 акта за установяване на административни нарушения и 14 фиша по Закона за движение по пътищата. 3 броя са актовете по Закона за българските лични документи и 6 броя са установените нарушения по Закона за гражданската регистрация.

Main Menu