15 ареста в Пловдив при акция "Антидрога"

11 Окт 2020 17:32

От началото на септември до момента полицията в Пловдив е задържала 15 лица по линия "Антидрога" сред подрастващите, като от тях 11 са малолетни и непълнолетни, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.

Под надзора на прокуратурата са образувани 12 досъдебни производства, като 8 от тях са за притежание, а 4 за наркоразпространение сред подрастващите.

С връщането на учениците в училище по време на започналата присъствено учебна година полицията отново зачести проверките и бди за установяване на лица, извършващи престъпната дейност.

 

От началото на годината до момента са образувани 48 досъдебни производства по линията, а задържаните лица са 56. В резултат на засиления полицейски контрол, който цели пресичането на продажба и употреба на наркотични вещества след подрастващите са повдигнати обвинения на 25 лица.

Полицията продължава с ежеседмичните акции "Антидрога", които служителите на реда провеждат на територията на учебните заведения и районите около тях, категоричен е директорът на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев. Той допълва, че здравето и живота на децата могат да бъдат опазени и гарантирани само с активна социална ангажираност.

Директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев инициира социално-отговорна кампания "Да пазим децата!", с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта, известяват още от МВР-Пловдив.

Main Menu