Прокуратурата наблюдава бързо производство за управление на автомобил след употреба на наркотици

13 Апр 2021 14:21

 

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив е образувано бързо производство за това, че на 12.04.2021 г., в гр. Пловдив, А. А., на 42 г., е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че на 12 април 2021 г., в гр. Пловдив, А.А. управлявал лек автомобил, марка „Мерцедес“ и бил спрян за проверка от полицейски служители. В хода на проверката той бил тестван с техническо средство, което отчело наличието на наркотични вещества. А. А. е дал кръв за изследване.

При условията на неотложност е било извършено претърсване в частен дом, обитаван от А. А. В гардероб в жилището е установено наличие на бяло прахообразно вещество, както и 10 таблетки „Ксанакс“. А. А. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. По делото са разпитани свидетели и са назначени химически експертизи. Разследването по случая продължава. 

 

"Още при встъпването ми в длъжност, като директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив заявих пред хората кои са основните ни приоритети на работа. Едни от най-важните са именно противодействие на разпространението и притежаването на наркотици, както и стриктния контрол над участниците в движението по пътищата. Защото и при употребата на дрога и при безконтролното шофиране има голяма вероятност хора да загубят живота си. Поради тази причина няма и не може да има компромис за гражданите извършили престъпления свързани с разпространение или притежание на забранени вещества, за пияните и дрогираните водачи, които рискуват своя живот и този на останалите. И това безкомпромисно отношение е към всеки престъпил правилата, независимо от социално-икономическия му или някакъв друг статус. Твърдо заставам до служителите от структурите на ръководената от мен областна дирекция, които стриктно, съвестно и безукорно изпълняват своите ежедневни служебни задължения в името на обществения интерес. Не само заставам, но ги и насърчавам да го правят, тъй като това е същността на работата ни, като служители на МВР. Животът, здравето, сигурността и спокойствието на хората от Пловдив и областта са по-важни от всичко останало.", коментира шефът на полицията Йордан Рогачев.

Main Menu