Печат на тази страница

Предложиха прокурор от АП-Пловдив за член на ВСС

27 Апр 2022 12:37

В раздел "Общи събрания за избор на членове на Висшия съдебен съвет 2022 г." е публикувано предложение от прокурори от съдебния район на Апелативна прокуратура - Пловдив, с което предлагат Добринка Калчева - прокурор в Апелативна прокуратура - Пловдив, за изборен член на ВСС от квотата на прокурорите, съобщават от ВСС.

Добринка Калчева има над 24 години юридически стаж изцяло в системата на Прокуратурата на Република България. Тя започва професионалната си кариера през 1999 г. като следовател в Окръжна следствена служба - Пловдив. В периода от 2006 г. до 2014 г. е прокурор в Районна прокуратура - Пловдив. От 2014 г. до момента е прокурор в АП-Пловдив.

Вносителите на предложението посочват, че опитът на Добринка Калчева като следовател и прокурор има принос за успешното ѝ справяне с функциите по ръководството и надзор върху досъдебните производства. Също така отбелязват, че тя "познава добре работата на прокуратурата не само в наказателноправен, но и в административноправен и гражданскоправен аспект.

Според магистратите, прокурор Калчева се ползва с безупречна репутация. Точно тази причина я прави подходяща за член на ВСС. Магистратите допълват, че Калчева ще изпълнява съвестно задълженията си, както го е правила до сега.

Main Menu