Дрогираният шофьор в Пловдив: Ще си сложа край на живота

03 Авг 2022 12:52

Дрогираният шофьор, катастрофирал пред КАТ-Пловдив, е крещял, че ще си сложи край на живота по време на ареста му. Това заяви наблюдаващият прокурор по случая Атанас Илиев, цитиран от бТВ.

Припомняме, че 49-годишният неадекватен водач е отказвал да напусне автомобила си и служител на реда е бил принуден да счупи прозореца му с камък и да го изкара навън с употреба на сила.

"Вчера имаме пореден доста фрапантен случай. Около 15 ч. извършителят отива в КАТ да си сменя регистрацията на колата, при което прави впечатление на служителите, че се държи неадекватно и превъзбудено. Служителят подава сигнал да му бъде извършена проверка той ли шофира автомобил, как е дошъл, с какво ще си отиде. Извършва се пререгистрация на колата и той напуска КАТ", обясни наблюдаващият прокурор.

Незабавно на изхода е спрян от патрул, за да бъде извършена проверка.

"В хода на проверката се оказва, че няма книжка. Колегите от полицията го уведомяват, че ще му бъде създадени актове, при което той казва: „Не искам да участвам в тази проверка“, качва се в колата и тръгва да бяга. Влязъл е пак в двора на КАТ, където е имало много хора и автомобили. Колегите незабавно са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил, при което той тръгнал да излиза през бетонови саксии за цветя", добави Илиев.

През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че вече не иска да живее. При което полицаят, който неколкократно му е извикал да излезе от колата и това не се е случило, чупи стъклото на шофьорската врата, изважда го.

Установено е наличие на амфетамин в кръвта. Той е задържан за 24 часа, днес ще бъде задържан за още 72 часа.

"Автомобилът е бил със софийска регистрация. През 2019 г. той е заловен да шофира с алкохол и без книжка. Осъден е и в момента е изпитателен срок на лишаване от свобода 6 месеца. След като изтича срокът на дерегистрацията, той отива в КАТ да си подновява регистрационните табели и след инцидента пак му свалят регистрацията", добави наблюдаващият прокурор.

Началникът сектор "Пътна полиция-Пловдив" гл. инспектор Йордан Милушев обясни, че досието на водача като нарушител започва през 2001 г. До вчера има 63 акта и 47 фиша. Януари е заловен в София отново след употреба на алкохол и това е причината колата му да бъде дерегистрирана.

Книжката му е отнета на 1 януари тази година. Към момента са му повдигнати три обвинения, работи се да му се повдигне и четвърто обвинение.

Main Menu