Украинецът, превозвал нелегални мигранти, остава в ареста

09 Сеп 2022 19:10

Украинецът, който беше заловен да превозва нелегални мигранти край село Кърнаре, остава в ареста.

Пловдивският окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от районния съд в Карлово и остави за постоянно в ареста Станислав Колесник. Украинецът беше хванат да превозва нелегални мигранти край село Кърнаре в края на август.

Преди седмица Районен съд – Карлово взе най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража" по отношение на 28-годишния гражданин на Украйна и той реши да обжалва на втора инстанция.

Срещу него са повдигнати две обвинения: Едното е, че на 30 август 2022 г. в село Кърнаре, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомогнал чужденци - девет сирийски граждани, да пребивават и преминават в страната - Република България в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторно транспортно средство - лек автомобил "Форд Транзит", по отношение на повече от едно лице и по отношение на ненавършилото 16-годишна възраст лице - дете на 13 години.

Второто престъпление е за това, че на същия ден е държал високорисково наркотично вещество – марихуана. Според съда при мярка за неотклонение, различна от задържане под стража, е налице опасност обвиняемият да се укрие и да извърши.

Main Menu