Комисар Димитър Събчев: Военен е прострелял двамата мъже, след като е паркирал неправилно автомобил пред гараж

22 Окт 2023 13:54

 

Неправилно паркиран автомобил пред гараж е причината за инцидента от миналата нощ, при който военен простреля след скандал двама мъже.

Това е станало около 20.00 часа при спречкване на ул. "Въча" в Пловдив в района на моста "Герджика".

Пострадалите са в добро здравословно състояние, а военнослужещият е задържан, разказа комисар Димитър Събчев, зам.-директор на областната дирекция на МВР в града.

След получен сигнал на тел. 112 за кавга на улица "Въча" в район "Северен" в града, екип от Трето районно полицейско управление се насочва към адреса. Във втори сигнал, след две минути, се посочва, че има простреляно лице. Полицаите установяват двама мъже с огнестрелни рани - единият на 32 години, а другият - на 34. Военният, който е на 32 години, стрелял със законно притежаван от него пистолет.

Спречкването възникнало, защото военнослужещият паркирал автомобила си пред гаража на единия от мъжете. По време на кавгата военният прострелял собственика на гаража, а вторият пострадал, минувач, е улучен случайно от същия куршум. Произведен е само един изстрел, посочи Събчев.

Уведомена е Военно-окръжна прокуратура и разследването се води от военна полиция.

Двамата пострадали мъже са настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД - Пловдив без опасност за живота.

По данни от лекарите, куршумът е минал през гърдите на единия и стигнал до крака на втория, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.