След бурни дебати и токов удар: Община Пловдив плаща 600 000 лева за частния имот на площад Централен

22 Ян 2019 11:42

Пловдивският Общински съвет прие да се платят 600 000 лева за придобиване на частния имот от 286 кв метра край Централна поща. Сумата ще се плати на две части от по 300 000 лева през тази и следващата година. За решението гласуваха 34 общински съветника.

Не бе одобрено искането на Камен Шишманов от Обединени патриоти да се платят 171 000 лева, което той определи като справедлива пазарна цена.

Слави Георгиев от групата на патриотите първоначално предложи за имота да се платят 100 000 лева, но след това оттегли искането си в подкрепа на предложението на колегата си Камен Шишманов. Преди гласуването имаше токов удар, които забави решението на съветниците.

В близо едночасовите дебати по темата спорът бе дали имотът да бъде придобит на поисканата цена или да продължат преговорите с частните собственици. Такова предложение направи Стефан Послийски от ВМРО.

Председателят на Общинския съвет Савина Петкова припомни опита на общината с друг реституиран имот на метри от сградата на общината. Тогава съдът наложи общината да плати на собствениците пропуснати ползи и затова се разделихме с 4 общински имота, добави тя.

Според председателят на Съюз за Пловдив Дани Каназирева този казус трябва да се реши, защото имотът трябва да бъде взет от Общината и да се продължи ремонта на площад Централен. Тя поиска обяснение от зам.-кметът Димитър Кацарски да каже защо са се забавили преговорите. Той отговори, че това е последното предложение от собствениците.

 

Main Menu