Майката и бащата на Жоро Плъха поискаха по 150 000 лева обезщетение от д-р Иван Димитров

19 Мар 2019 10:33

Първото заседание по делото срещу доктор Иван Димитров приключи бързо заради липсата на Надежда Стоева - жената, с която Жоро Плъха живеел на семейни начала. Макар двамата да са нямали законен брак, тя е съществен фактор в процеса, настоя адвокатът на ромското семейство Красимир Елдъров. Майката и бащата на убития чрез адвокат Елдъров поискаха по 150 000 лева обезщетение. Съдът го отлижи за 13 май от 9:30 часа.

Георги Джевизов, по прякор Жоро Плъха, е бил надрусан по време на извършване на обира. Това заяви прокурорът Георги Пенев след края на разпоредителното заседание днес в Пловдивския окръжен съд. Обвинителят уточни, че Надежда Стоева, с която рецидивистът от "Столипиново" е живeeл на семейни начала, му е осигурила наркотиците.

Майката на убития Златка Атанасова заяви, че Надежда не живее при тях и не знае къде се намира.

 

Преди началото на делото, пред Съдебната палата се събраха роднини, близки и колеги на д-р Иван Димитров, които се обявиха за неговото пълно оневиняване. Те бяха категорични, че той е защитавал живота и имуществото си, макар и с крайни средства. Колегите на д-р Иван Димитров от УМБАЛ-Пловдив огласиха подписка в негова подкрепа.

“Д-р Димитров работи в УМБАЛ-Пловдив от 2007 г. и до този момент ръководството на болницата е получавало единствено благодарности във връзка с неговата работа”, се казва в подписката.

 

Ако Димитров бъде признат за виновен, може да получи присъда до 5 години затвор, а за незаконно притежаване на оръжие - от 2 до 8 години.

Main Menu