Отбелязаха деня на водата в ОУ Райна Княгиня в Северен

19 Мар 2019 13:09

 

 

Кметът на район „Северен „ инж.Ральо Ралев бе специален гост на децата от ОУ „Райна Княгиня” с директор Мария Гайдарова, по повод отбелязване на Международния ден на водата.

Събитието започна с иновативен урок, проведен от преподавателя по биология Моника Тенева с участие на ученици от училището, от Пловдив и областта . Показани бяха различни видове иновативни технологии като дигитален микроскоп и интерактивна дъска, чрез които децата видяха микробите, съдържащи се във водата.

Изложена бе най-дългата картина, съставена от 140 рисунки на ученици, подбрани след конкурс по темата за водата. Клубът „Природата около нас” чрез изготвени макети показаха как на практика може да се използва пречистена дъждовна вода.

В училището бе организирана изложба с наименование „Където и да си, имаш право на вода” , както и свързаният с нея конкурс за есе, стихотворение, колаж и макет по темата. Най-добрите творби бяха отличени с грамоти, връчени от представители на РУО и експерти от Басейнова дирекция.

Кметът на района инж.Ральо Ралев поздрави всички присъстващи и апелира за опазване на водните ресурси и разумно използване на питейната вода.

Main Menu