Бойко Борисов: Това, което сме обещали със Здравко Димитров, го изпълняваме. Имам идея за летище Пловдив

22 Окт 2019 15:54

 

Правителството обмисля да изгради голям хранителен хъб на летище "Пловдив". Това съобщи пред журналисти в Куклен премиерът Бойко Борисов. „При този огромен икономически подем на Пловдив не може летището да остане настрани, занемарено. Мисля че Балканите имат нужда от един голям хранителен хъб, от който да идват и да се изнасят стоки”, каза премиерът. По думите му може да се докаже, че със самолети ще е по-евтино да се изнася продукцията. Борисов обеща, че до две седмици ще може да каже повече за тази идея на правителството за летище "Пловдив".

 

„Ще продължаваме да строим и магистрали, за да може тировете с продукция от новите заводи да могат да отиват по-бързо до производителите", каза Борисов.
Премиерът съобщи още, че Околовръстното на Пловдив ще бъде изградено задължително, защото Пловдив не може без него и ако е необходимо държавата ще помогне на града, работи се и по тази тема. Ще заделим за Околовръстния път на Пловдив. Не го казвам предизборно, защото няма нещо, което да съм обещал и да не се е случило тук”, добави Борисов.
Той посочи и областния управител Здравко Димитров, който е кандидат за кмет на Пловдив от ПП ГЕРБ, с който са изпълнявали обещаните проекти. „Това, което сме обещали със Здравко Димитров, го изпълняваме. „Пътят Пловдив-Асеновград е готов. И за Околовръстното поемам ангажимент, това е жизненоважно за града, да го разширим и да го направим”, добави премиерът.

Main Menu