ВМРО иска информация за бъдещето на Бетонния мост

20 Ное 2019 11:30

П И Т А Н Е

от
Димчо Петров – общински съветник от ППГОС „ВМРО-БНД“

Относно: Предоставяне на информация за бъдещето на Бетонния мост.


УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Наскоро новият областен управител на Област Пловдив г-жа Дани Каназирева даде пресконференция относно възловата транспортна връзка в Пловдив, позната като Бетонния мост. Като изключим фактите, които всички пловдивчани знаят, не беше казано нищо ново, а само, че ще се настоява „нещата да се оправят“. След предизборните обещания от различните политически сили обаче е време да се говори обективно и ясно по темата.
Пловдивчани обаче се нуждаят от достоверна и актуална информация за бъдещето на това основно и необходимо пътно съоръжение. Аз, като човек, който живее и работи в Пловдив, а и ВМРО, като отговорна организация, истински се интересуваме от съдбата на пътното съоръжение осигуряващо връзката между районите „Южен“ и „Централен“. В тази връзка поставяме няколко изключително важни въпроса, на които желаем да получим бърз, точен, своевременен и еднозначен отговор.

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Съгласно чл. 80, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет и във връзка с гореописаното, Ви отправям следното питане:

 От ВМРО настояваме пловдивчани да получат еднозначен отговор дали ще се демонтира Бетонният мост и ако това е така - преди или след изграждането на пробива под Централна жп гара ще се случи това?
 Възможно ли е технически пробивът по Централна гара първо да се реализира, а след това да се говори за демонтиране на Бетонния мост? Премахването на пътната връзка необходимо условие ли е за изграждането на пробива под жп гарата?
 В качеството Ви вече на кмет на Пловдив наясно ли сте дали имате и какви са правомощията Ви, за да окажете влияние Бетонният мост да бъде запазен?
 Има ли дадено съгласие и подписана документация от страна на общинската администрация за премахването на Бетонния мост? Ако да, кога и при какви условия е станало това? Кой е подписал документите?
 Възнамерявате ли да организирате обществено и експертно обсъждане за съдбата на Бетонния мост и да се запознаете с възможностите за запазването му?
 Имате ли готовност да инициирате обсъждане на проблема с отговорни представители на Областна администрация Пловдив, Общински съвет - Пловдив, ДП „НКЖИ“, Министерство на транспорта и с всички останали заинтересовани страни, които следва да вземат отношение?
 Възнамерявате ли да браните интересите на живущите в район „Южен“ близо 85 000 жители, както и на тези, които ползват Бетонния мост като най-бързо и удобно съоръжение за придвижване?
 Ще осигури ли Община Пловдив средства за проектиране на ново пътно съоръжение, а след това и за неговото изграждане?
 Ще настоявате ли пред Министерски съвет на Република България да се отпуснат средства за реализацията на подобен обект?
 Ще се ангажирате ли да запознаете с казуса министър-председателя г-н Бойко Борисов и ще изкажете ли мнение за запазването на Бетонния мост?


УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

Поставените въпроси са от изключителна важност, не търпят отлагане и следва да получат ясни отговори.
Във връзка с чл. 80, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет, очаквам да получа писмен отговор.

 

 


С уважение,

 

ДИМЧО ПЕТРОВ
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ППГОС „ВМРО-БНД“

LGarden

Main Menu