10 училища от Пловдив отличени в инициативата „Европейски ден на спорта в училище“

17 Дек 2019 17:09

 

Над 95 000 ученици от 400 училища в страната и близо 12 500 преподаватели и родители се включиха в тазгодишното издание „Европейски ден на спорта в училище“. Инициативата се проведе за пета поредна година от „BG Бъди активен“ в един ден – на 27-ми септември. Днес по време на официална церемония в актовата зала на Професионална гимназия по електроника и електротехника заместник-кметът Георги Титюков награди 2 от 10 най-активните училища от Пловдив, които участваха в събитието.

Освен богата и интересна програма с всякакви видове физическа активност, спорт и игри, някои от тях организираха и допълнителни мероприятия, свързани със здравословния начин на живот и рециклирането.

„Радвам се, че Пловдив е един от най-активните градове и че толкова много деца и младежи са се включили в тази инициатива. Сигурен съм, че с всяка следваща година ще има все повече участници. В лицето на Община Пловдив имате един сериозен партньор за подкрепа на бъдещи подобни начинания и прояви“, заяви заместник-кметът Георги Титюков.

„Европейски ден на спорта в училище“ се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването, Община Пловдив, Община Кюстендил, Областна администрация Русе, областна администрация Търговище и други организации, общественици и спортисти.

Main Menu