Печат на тази страница

Имате добра бизнес идея? Участвайте в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“

22 Ян 2020 16:12

„Община Пловдив успява да подкрепи все по-интересни бизнес идеи на млади и активни хора, които решават да участват в конкурса „Най-добър млад предприемач“. Това заяви по време на днешното представяне пред студенти от Университета по хранителни технологии заместник-кметът Георги Титюков.

„За 11-та поредна година Община Пловдив продължава да набира оригинални проекти на млади предприемчиви хора, които имат добри идеи за правене на бизнес“, допълни той и подробно представи условията за участие в надпреварата, която традиционно се организира всяка година.

Заместник-кметът не пропусна да отбележи и наградният фонд – 7 000 лева първа награда, 4 000 лева за второто място. Ще бъдат присъдени и две награди по 2 000 лева за двете трети места.

Според едно от изискванията може да кандидатства всеки на възраст от 18 до 33 години, стига да има адресна регистрация в Пловдив. Бизнес идеите ще бъдат оценявани от специално жури на два етапа – прием по документи и лично представяне на проектите. Желаещите могат да участват самостоятелно или в група от няколко човека.

Срокът за подаване на документите е 14 февруари в деловодството на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ № 1.

По време на днешното представяне Георги Титюков даде пример с успешни проекти от изминали години, които са се превърнали в добри бизнес практики. По думите му инвестицията трябва да кореспондира със средствата от наградата и уточни, че много интересни идеи са били представяни през годините.

До момента условията за участие в конкурса „Най-добър млад предприемач“ заместник-кметът Георги Титюков представи пред ученици и студенти от Търговската гимназия, Пловдивския университет, Аграрния университет, Университета по хранителни технологии, езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“ и Висшето училище по сигурност и икономика. Предстои това да направи в Европейско висше училище по икономика и мениджмънт и Медицинския университет.

Всеки, който желае да участва в конкурса и отговаря на условията, може да го направи, а подробна информация може да види на: http://www.plovdiv.bg/item/sport/%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/konkurs-mlad-predpriemach/

 

 

Main Menu