Печат на тази страница

Общински съветници от Кауза Пловдив се срещнаха с жителите на кв. Коматево

07 Фев 2020 11:40

 

 

На откритата си приемна общинските съветници от Коалиция „Кауза Пловдив“ Румяна Толова и Едуард Сарафян се срещнаха с жителите на кв. Коматево. Заедно те обсъдиха належащите проблеми в района и възможностите за разрешаването им.

Гражданите разкриха, че изпитват сериозни притеснения с недостига на вода. Поради малкия децибел на тръбите, налягането е ниско и водата трудно достига след третия етаж на жилищните сгради. Недоволството на хората нараства и от преговорите за евентуалено разкриване на кариера край село Първенец. Според жителите на Коматево това ще доведе до замърсяване на въздуха, като същевременно ще изостри проблема с налягането, тъй като ще се копае за чакъл и други материали.

„Ремонтът на Читалище „Иван Вазов“ в квартала вече е належащ, защото покривът тече. Сградата разполага и с голяма зала с добра акустика, която обаче трябва да се ремонтира. След това би могла да се използва за концерти, общински мероприятия и събития“, допълниха още събралите се пловдивчани.

След проведения разговор се оказа, че живущите в района не намират за достатъчен броя на зелените площи.

„Необходимо е да се обърне по-голямо внимание върху озеленяването на междублоковите пространства, което ще промени и облика на квартала ни“, категорични са представителите на Коматево.

Пореден проблем се оказва и липсата на местата в гробищния им парк . Като решение предлагат да се използва общински терен от 1,4 дка, който е в непосредствена близост. Но за тази цел трябва да се промени ПУП и да се задейства процедура по създаване на нов гробищен парк.

Като проблем те посочиха и падналата оградата на парка, която отделя мястото, където децата постоянно играят от улицата, през която преминават коли.

 

Общинските съветници Румяна Толова и Едуард Сарафян се ангажираха да съдействат с решаване на проблемите на жителите на кв. Коматево.

Срещите чрез открити приемни на общинските съветници от „Кауза Пловдив“ с пловдивчани продължават и из останалите квартали на града.

Main Menu