Корнелия Нинова: Няма да се бъркам във вътрешните избори. Пловдивските социалисти ще си избират ръководство /снимки+видео/

08 Фев 2020 11:35

 

"Смяна на ръководството дали ще има, зависи само от пловдивските социалисти. Те сега трябва да си изберат градското ръководство, после след Конгреса ще има избор и на областно ниво". Това заяви в Пловдив лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя дойде в града по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“, чийто председател е Иван Петков в хотел Марица. 

 

Бившият общински съветник от червените Иван Петков заяви, че за първи път идва председателят на БСП на тяхна среща. "Всички бяха поканени, нашият дискусионен клуб е изпратил покана към градския съвет, всеки един член на партията може да дойде и да присъства днес. Това, че от Градския съвет не са уведомили медиите, а ние направихме това пряко, вече си е техен проблем. Всеки един член има право да присъства, никой не му е забранил.", отговори Петков на въпрос за тайността на сбирката.

 

Корнелия Нинова коментира и отношенията си с областния лидер на БСП Георги Гергов, който не беше в залата. Тя заяви, че те са нормални и колегиални, но разговаря с Гергов само на пленуми на партията в София. Нинова смята, че резултатите от последните избори за пловдивската организация не са отлични и има какво да се желае. "Не си позволявам да критикувам публично пред медии, ако имам критика, ще я кажа на тях и това го правя от уважение към членовете на БСП.", коментира Нинова.

Една от темите, които ще бъдат обсъждани днес е организацията на отчетноизборната кампания в БСП. "В момент текат събрания, предстоят конференции. Това е много важен момент за партията по две причини:
Веднъж на 4 години самите социалисти избират своето градско и областно ръководство, този път ще се избира и председател. Второ: За първи път организираме пряк избор на председател, затова и този момент е важен, въведохме този принцип и смятам, че е най-демократичният и модерен начин за избор на председател. Това е предизвикателсто в пред цялата партия, защото го правим за първи път.", обясни Корнелия Нинова, която се надява в следващите месеци да идвам по-често в Пловдив.

 

На среща днес бяха депутатите доц. Георги Йорданов, Димитър Георгиев, бившите депутати Захари Георгиев и Атанаска Тенева , бившите общински съветници Десислава Йорданова, Иван Петков, Минка Сърнишка и много други социалисти.

Main Menu