Знакът за винетки към Ягодово и Катуница ще бъде махнат

21 Фев 2020 09:42

 

Във връзка с казуса за селата Катуница и Ягодово и след проведени разговори с АПИ и БГ ТОЛ, още днес, знакът оказваш ползване на винетка ще бъде преместен на главен път I -8 след пътно съоръжение Скобелева майка. Това съобщи инж. Йордан Калев от Областното пътно управление.

Припомняме, че села от общините „Родопи“ и „Садово“ и са готови да се вдигнат на бунт заради знак за винетки.

За 200 метра е сложен знак за винетна такса, а това възмущава хората. Това заяви в ефира на Нова телевизия Красимир Юруков, кмет на село Катуница.

Според кмета на Ягодово Димитър Дишев те могат да отидат до Пловдив, но не могат да се върнат без винетка. "От Ягодово до Пловдив няма табела за винетен стикер, но от Пловдив за селото има. Искаме да се измести табелата с 200 метра", категоричен бе той.

Хората от селото заявиха, че за 200 метра трябва да си купуват годишна винетка, а за тях това е проблем, защото оскъпява пътуването им. "Ние работим в Пловдив и пътуваме всеки ден. Линиите на автобусите също ще трябва да се повишат, защото те ще трябва да закупят винетки", категорични са недоволните.

Кметовете заявиха, че пътят не е републикански, а общински.

Междувременно във връзка с възникналите въпроси и напрежение, относно ТОЛ системата и винетките, областният управител Дани Каназирева и директорът на Областно пътно управление игж. Йордан Калев свикват работна среща с кметовете от областта в понеделник.

Main Menu