ЕГ „Иван Вазов” отбелязва 3 март и юбилея на Иван Вазов

26 Фев 2020 16:32

На 26 февруари в 16:00 ч., във Военен клуб Пловдив, учениците от ЕГ „Иван Вазов” ще отбележат тържествено светлата дата на Освобождението 3 март. По идея на ръководството на елитната гимназия в Пловдив ще гостува поетично-музикалния и патриотичен спектакъл „Памет", дело на театрална школа "Юлий" - София и НЧ "Г.С.Раковски-1925" - София с режисьор Владимир Мастиков. Събитието се посвещава на всички национални герои, допринесли за освобождението на България от турско робство. Спектакълът е съчетание от най-ярките и емблематични възрожденско- освободителни стихове в историята на българската литератур: Христо Ботев, Иван Вазов, Дамян Дамянов, Пейо Яворов и др.

„Памет“ е съчетание на театрално поставена поезия придружена от акапелни изпълнения на български народни песни, пластически етюди, атрактивна сценография и автентично фолклорно облекло.
Директорът на гимназията г-жа Вихра Ерамян сподели: „Настоящата 2020 г. е специална за нашето училище, защото ние и целият български народ честваме 170 години от рождението на патриарха на българската литература, човекът чието творчество е отражение на следосвобожденска България, нашият патрон и вдъхновител Иван Вазов. Затова бе напълно естествено, като ръководство, да приемем поканата на продуцентска къща „Гранде арт” да преживеем магията на спектакъла „Памет”.

 

 

Main Menu