Областният кризисен щаб опроверга информацията на ген. Мутафчийски за заразени в РЗИ-Пловдив

27 Мар 2020 09:47

От Областния кризисен щаб опровергаха информацията на началника на националния щаба ген. Венцислав Мутафчийски относно съобщените тази сутрин нови случаи в Пловдив на болни с COVID-19. Областният управител Дани Каназирева съобщи, че по данни на РЗИ в Пловдив не става въпрос за служители на здравната инспекция, а за взети три амбулаторни проби, които РЗИ транспортира до лабораторията в Стара Загора. 

Четири нови случаи на коронавирус са открити в Пловдив. Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Ваня Танчева - Манчева каза пред Радио "Фокус", че при всички случаи това не са лежащо болни. Тя добави, че тези болни със сигурност са били с клиника, за да им бъдат взети проби. Д-р Танчева-Манчева не потвърди, че сред заразените има служител на РЗИ, като уточни, че от техен служител досега не е вземана проба.

Тя добави, че тепърва ще бъдат установявани подробности за хората и техните контакти и информация ще бъде дадена по-късно през деня.

За новите случаи в Пловдив съобщи на сутрешната редовна пресконференция председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Той каза, че три от случаите са установени в Болница "Свети Панталеймон", където от вчера работи спешен кабинет - две жени на 56 и 58 години и един мъж на 50 години, а другият случай е подаден от РЗИ - Пловдив - мъж на 62 години.

Main Menu