Възстановяват и облагородяват зона за отдих в „Северен“

21 Май 2020 10:22

 

 

Нова зона за отдих ще бъде обновена и облагородена в район „Северен“, съобщи районният кмет Стоян Алексиев. Четири декара замърсени терени в кв. „Тодор Каблешков“, заключени между ул. „Дилянка“ и ул. „Подрумче“, ще бъдат облагородени, залесени, затревени и засадени с нови цветя. Предвижда се ремонтиране на старата метална ограда, поставяне на нови пейки, спортни и детски съоръжения.

 

Повишаването на екологичната култура и навлизането на съвременните тенденции в сферата на околната среда е сред приоритетите на районната администрация. Подготвеният от кметството проект „Социализация, почистване и възстановяване на зона за отдих“ получи подкрепата на ПУДООС към Министерството на околната среда и водите (МОСВ), по програмата „За чиста околна среда – 2020“. При изготвянето на проекта се включиха и граждани от района, като се планира и тяхното участие с доброволен труд и при самата му реализация.

 

„Радвам се, че „Северен“ е единственият район в гр. Пловдив, който беше одобрен по този проект. Формирането на все повече зелени зони е една от непосредствените задачи, които стоят пред администрацията на района през 2020 г.“ Това ще окаже пряко влияние върху здравето и качеството на живот на хората“, коментира кметът Стоян Алексиев.

 

Възстановяването и облагородяването на зоната за зеленина и отдих стартира от 1 юни и ще продължи до края на месец ноември. Общата стойност на проекта е 10 000 лв.

Main Menu