Доброволци чистят междублоково пространство в Тракия

03 Юни 2020 11:59

 

Доброволци от  квартал Тракия ще застанат зад каузата #БезОтпадъци като ще се включат в почистване на междублоково пространство от серията почистващи събития в Пловдив - Junk Around. С инициативата Junk Around, организаторите от „БГ Бъди активен“ ще се опитат да обединят усилията на активисти, доброволци, граждани и представители на различни организации, с цел да бъде променено отношението на хората в Пловдив към отпадъците и да бъдат въвлечени в почистване и поддържане на междублоковите пространства.

За да живеем в по-чист град и за да привлече вниманието на пловдивчани към темата за чистотата в града сдружението ще организира 15 + почистващи събития. Събитията целят да въвлекат местни общности, ученици и доброволци, фирми и партньорски организации, граждани, които да правят почиствания в кварталите и по поречието на р. Марица.

Кампанията Junk Around е част от дългосрочната програма на „БГ Бъди активен“ „_МЯСТО България“, с която от сдружението се опитват да ангажират гражданите да пазят чиста и красива градската среда. Организаторите канят малки и големи жители на района да се включат в акцията, за да допринесат за каузата  Пловдив #безотпадъци.

Сами избираме в каква среда искаме да живеем. Толкова е лесно – нужни са само чувал за боклук, ръкавици и желание за промяна!”– казва Гергана Ангелова от „БГ Бъди активен“ - „Заедно с  Junk Around можем да допринесем за това Пловдив да стане едно  по-красиво и чисто МЯСТО. Надявам се чрез този пример повече хора да бъдат готови да поемат отговорност да променят средата, в която живеят“

Събитията от кампанията са със забавен и обучителен характер и съчетават полезното с приятното.  Акциите са съпроводени от музика, а най - активните включилите се в тях ще получават подаръци под формата на растения за засаждане, кошчета, картички със семена или други.  Сдружението обяви и отворена покана за граждани да предлагат места, които имат нужда от почистване.

Локациите за провеждане на събитията ще бъдат предварително обявени в уебсайта на _Място България - thespot.bgbeactive.org, фейсбук и инстаграм, както и на самите избрани места чрез поставяне на информационни покани. Следете кампанията в специално създадената страница: thespot.bgbeactive.org/junk-around-plovdiv-withoutwaste/

*По време на събитията ще бъдат спазени всички предписани мерки за безопасност с нужната дистанция, осигурени консумативи, дезинфектанти, ръкавици, чували стикове за събиране на смет, репеленти както и извозване на отпадъците на специално определени за целта места. 

_МЯСТО България се реализира благодарение на подкрепата на Фондация Кока-Кола

Още идеи как да живеем в по-чиста среда  може да откриете на сайта на инициативата thespot.bgbeactive.org

 

Main Menu