Приключиха двата онлайн конкурса в Южен за Световен ден на околната среда

05 Юни 2020 15:58

 

В двата конкурса: за рисунка на тема: тема: „Земята се нуждае от теб“ и литературна творба на тема: „Кой е по- силен човекът или природата“обявени от кмета на район „Южен“ г-н Костадин Язов, във връзка с отбелязването на 5 юни Световен ден на околната среда взеха участие 140 деца, от които 110 с рисунка и 30 с литературна творба от ученици от училищата в район Южен“ .
„В творбите си децата ни показаха своето екологично мислене, как да спасим природата и да бъдем по-отговорни в действията си спрямо нея“- сподели кметът на района. „Много от тях смятат че природата си е взела почивка през тези няколко месеца на изолация и е възвърнала своите жизнени сили“ - допълни той
Една от най силните творби, която докосна и впечатли журито бе стихотворението на Димитър Александров от 3 клас при НУ „Св. Климент Охридски“, с което той много ясно ни напътстнва -нека спасим земята…, да не унищожаваме красивата природа, защото тя е перфекта и е част от вечността.

 

НЕКА СПАСИМ ЗЕМЯТА

 

Създала е майката Земя
Една перфектна част от вечността.
Природата, така добре на нас позната,
живееща от хиляди години на земята.
Всичко в нея е така перфектно,
но защо го правим ние мимолетно?
Осъзнавайки, че този рай ние го рушим,
защото не спираме да му вредим-
да унищожаваме красивата зеленина….
Покрай нас всичко потъва в мъгла!
Даденият ни земен рай не ще оценим.
Когато го превърнем в АД,
тогава ще скърбим
за дърветата, цветята и тревата,
но не ще върнем стария облик на земята….

Журито благодари на всички взели участие в конкурсите, които се проведоха тази година онлайн и се надява, че следващия път ще има възможността награждаването да е на живо. Всички наградени участници ще бъдат обявени в сайта на район „Южен“, а грамотите ще могат да получат лично пред административната сграда на район „Южен“ на 8.06.2020 г. от 11 часа.

 

Main Menu