МОН дава 2 млн лева на Младежкия център по проект

01 Юли 2020 13:22

 

Община Пловдив подписа договора за финансиране по проект на Младежкия център на специална церемония, която се състоя днес в Министерството на образованието и науката. Общината беше представена от заместник-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

 

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” се осъществява по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Той е на стойност 2 053 740 лева и е първият, който бе спечелен от новия екип. Проектът предвижда работа с уязвими групи в региона и популяризиране на социалното предприемачество с цел намаляване на бедността. Ще бъдат създадени и две нови зали за обучение към ОП "Младежки център", които ще се помещават в Кулата на Гребната база.

 

Освен Младежкия център Пловдив, средства получиха още центровете в Добрич, Враца и Стара Загора, които заедно с пловдивския, са първите подобни в страната.

 

„Преди дни получихме уведомление за одобрено финансиране и днес вече официално министърът на образованието Красимир Вълчев ни връчи подписания договор. Той влиза в сила днес, а ние имаме готовност да стартираме дейностите по него още в следващите дни“, коментира заместник-кметът Титюков.

LGarden

Main Menu